plasmapen i ögonlocket

PLASMA PEN

Plasmaljus är inom fysiken den fjärde grundformen efter fast, flytande och gas. Plasma finns naturligt på jorden i eldslågor, tekniska apparater och kan ses vid åska när joner och elektroplasma utvecklar blixtar. Artificiell plasma som i dessa typer av behandlingar kan genereras genom tillförsel av energi till luftens ioniserade gas och skapar då en gniststråle. Man använder sig av dessa gniststrålar vid behandling som uppvisar resultat där hud stramar upp och drar cellerna närmare varandra.

OM PLASMA PEN (PLASMA LIFT – FIBROBLAST BEHANDLING)
Plasmaljusbehandling är en ny typ av behandling inom Estetisk Dermatologi och Antiagevård. Plasma Pen är dessutom en mycket effektivt huduppstramande och hudföryngrande behandling. Behandlingen reducerar rynkor och linjer, jämnar ut hudton och erbjuder en icke kirurgisk blefaroplastik (ögonlyft).

Med Plasma Pen kan du utföra effektiva vävnadsuppstramande antiagebehandlingar samt korrigera huddefekter såsom pigmenteringar och ytliga ärr. Plasma Pen lämpar sig enbart för personer med hudtyp 1-3.

Vilka områden kan man behandla?
Slapp hud kring ögonen såsom hängande ögonlock, påsar under ögonen och ”hamsterpåsar” på hals och kinder, rynkor och fina linjer samt övrig ojämn hy.

Vilket resultat kan man förvänta sig?
Resultat beror på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet, vilket ger individuella resultat. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle. Detta betyder att personer med överflödig hud kan behöva flera behandlingar med plasma pen såsom ungefär 2-3 tillfällen.

Hur länge varar reslutatet?
Huduppstramningen som uppnås är permanent. Dock fortsätter huden att åldras som vanligt efteråt. Kost, levnadsvanor och hudvård är olika typer av faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar att bibehålla ett bra resultat.

Efter behandlingen:
Direkt efter behandlingen syns de små brunaktiga prickarna tydligt och viss rodnad och svullnad kan uppstå efter behandlingen. Prickarna blir till torra små skorpor som faller av efter 5-10 dagar. Svullnad kan uppstå de första 2-5 dagarna som successivt lägger sig. Vill man dämpa svullnaden kan man använda kylblock. Behandlar man ögon kan man få större svullnad runt ögonen de första 4 dagarna. Det kan även hända att en viss rodnad kan synas på huden i upp till 6 veckor efter plasmapen behandlingen.

Det vi vill lyfta fram som är ytterst viktigt är att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor de tre första månaderna efter avslutad behandling för att undvika risk för hyperpigmentering.

botox och fillers legitimerad läkare

Dr. Leith Ajob

Jag är ögonläkare med svensk läkarlegitimation där mitt yrke och specialitet kräver extra finess. Att vara lyhörd samt pedant och noggrann var en stor del till varför jag ville bli ögonläkare i första hand. Ögonen är ett av våra dyrbara sinnen som kräver enorm precision vid behandling. Jag ville ta den färdigheten vidare och bidra med min erfarenhet till skönhetsbranschen där jag kan nå ut till en större grupp av människor och hjälpa dem att uppfylla sina drömmar vilket är grunden till varför RelyOn Beauty Clinic skapades. Jag har fått utbildningar och innehar certifikat för samtliga estetiska behandlingar på kliniken. Jag vill att mina kunder ska känna sig trygga hos oss och få ta del av förmånen att bli behandlade direkt av en legitimerad läkare med en verksamhet registrerad hos IVO och försäkrad via Säker Klinik.