fbpx
Borttagning av fillers med hyalase

Hyalase (Fillerborttagning)

Borttagning av fillers i Örebro 

Har du tröttnat på din fillers eller har du fått en felaktig behandling? Hyalase är ett läkemedel som bryter ner hyaluronsyra och används för borttagning av fillers. RelyOn Beauty Clinic innehar licens för hyalase och behandlingen utförs av en legitimerad läkare.

Vad innehåller Hyalase och hur fungerar det?

Hyalase (hyaluronidase) används som läkemedel och innehåller ett enzym, dvs. ett protein som har förmågan att bryta ner hylaruronsyra i mindre delar. Fillers som är baserade av hyaluronsyra kan därmed lösas upp och tas bort på ett säkert och snabbt sätt.

 

Hur snabbt verkar Hyalase?

Verkningen börjar direkt efter att läkemedlet injiceras. Den maximala effekten uppstår efter 48 timmar och fortsätter att verka i en till två veckor i avtagande grad.

 

När används Hyalase?

Läkemedlet används om behandlingen med fillers har gått fel, till exempel om fillers har hamnat i ett kärl eller om kunden inte är nöjd med sin tidigare fillers och önskar borttagning. Det senare händer ofta om man har fått för mycket fillers, eller en asymmetrisk behandling eller det har bildats klumpar. Ibland, lång tid efter en fillers behandling kan den långsamt migrera från sitt ursprungliga ställe. Det händer ofta vid Tear Trough behandlingar.

 
Hyalase borttagning av fillers läppar Örebro
Läppförstoring (bilden ovan) hos en annan klinik korrigerades med hyalase (bilden nere) hos oss.

 

Hur lång tid tar själva Hyalase behandlingen?

Behandlingen med borttagning av fillers tar ungefär 30 minuter varav 20 minuter ägnas åt konsultation och bedömning. Själva injiceringen av Hyalase tar ungefär 5-10 minuter.

 

Hur går Hyalase behandlingen till?

Efter en konsultation gör behandlaren ett enkelt allergi test, något som också heter ’’prick test’’ för att vara säker på att du inte är överkänslig mot ämnet. Sedan utförs själva borttagningen av fillern med en fin nål som man injicerar Hyalase med på det önskade området. På några timmar bryts fillers inkapslingar och klumpar och området börjar bli återställt till sitt ursprungliga utseende. Sluteffekten har man efter ca 1-2 veckor. Behandlingen utförs endast av legitimerade läkare. RelyOn Beauty Clinic innehar licens för preparatet som är godkänt av Läkemedelsverket.

 

Gör Hyalase ont?

Själva behandlingen gör inte mer ont än att känna ett nålstick och tryck i området. När fillers bryts ner kan det ibland kännas varmt. Avgörande faktorn är ens personlighet, mängd och kvaliteten på fillers samt det behandlingsområde som gäller.

 

Finns det några risker?

Det händer ibland att somliga personer utvecklar en allergisk reaktion på Hyalase i olika grad, dvs från en lokal övergående svullnad till en anafylaktisk reaktion. För att kunna upptäcka den riskgruppen tar vi en anamnes och utför även ett prick allergi test. Efter behandlingen ser vi till att kunden stannar kvar 30 minuter på kliniken under vår tillsyn. Dessutom har RelyOn Beauty Clinic medicink kunskap, legitimerad läkare och läkemedel för att hantera sådana akuta situationer.
Man ska även ha i åtanke att det finns risk för bildandet av fickor under huden eftersom Hyalase bryter ner en del av kroppens egna naturliga hyaluronsyran som ändå brukar återbildas med tiden. Dessutom kan behandling med fillers och Hyalase upprepade gånger i ett och samma område orsaka uppkomst av ärrvävnad i framtiden. Vi utför ej borttagning av fillers på gravid.

 

Efter behandlingen

Det kan förekomma viss svullnad och blåmärken de närmaste dagarna efter behandlingen, något som är övergående. Dessa bör undvikas efter behandlingen för att få så säkert resultat som möjligt:
Under första 12 timmar – undvik smink
Under första 24 timmar – undvik alkohol, träning, bastu
Under första 48 – 72 timmar – undvik massage och peeling och microneedling

Det är inte alltid som  all fillers kan lösas upp med en enda injektion utan det kan behövas mer än ett tillfälle. Det gäller framförallt gamla fillers som har förhårdnat och bildat klumpar. Vi brukar alltid boka en efterkontroll och vid behov upprepas Hyalase behandlingen utan extra kostnad för att nå det slutliga resultatet.

 

När kan man få ny fillers i området?

Vi rekommenderar att man väntar minst 2-3 veckor innan en ny filler behandling bokas.

 

Vill du ta bort fillers?

Om du behöver borttagning av fillers på ett säkert sätt eller har frågor kring Hyalase behandling är du välkommen att boka en tid på RelyOn Beauty Clinic. 

 

Vad kostar borttagning av fillers med hyalase?

Priset varierar beroende på områdets storlek samt antal behandlingstillfällen som behövs. Som exempel kostar borttagning av filler i läppar och mjuka klumpar 1700 kr, medans behandling av större område och hårda klumpar kostar 2000 kr hos oss.

 

Finns det möjlighet till delbetalning?

Hos oss finns alltid Klarna som ett betalningsalternativ. Vid behandlingar som överstiger 10 000 kr i kostnad så erbjuder vi även räntefri finansieringsmöjlighet via Medical Finance.

(Texten får inte användas i affärssyfte utan RelyOn Beauty Clinics tillstånd.