fbpx

Borttagning av hudförändringar i Örebro

Säker och smärtfri borttagning av hudförändringar i Örebro – Utförd av specialistläkare

En del hudförändringar såsom leverfläckar, pigmenteringar, nevus / födelsemärken, fibrom, aterom, vårtor och hudflikar kan vara en källa till både fysiskt och estetiskt obehag. I Örebro erbjuder vi kirurgisk borttagning av hudförändringar, utförd av specialistläkare. Våra tjänster är tillgängliga för privatbetalande kunder. Medan de flesta hudförändringar är godartade, kan andra vara oroande och kräva vävnadsanalys och utredning. Potentiellt elakartade eller misstänkta förändringar ska handläggas och åtgärdas via primärvården eller hudkliniken inom regionala vård. Vi tar bort endast de förändringarna som anses vara godartade.

ta bort hudförändringar örebro 

Att tänka på före behandling

Innan du genomgår någon behandling för hudförändringar bokar du gärna konsultation eller hör av dig via mejl eller telefon. Detta säkerställer att din behandlingsplan är skräddarsydd för dina specifika behov.

Kirurgisk borttagningsprocess – steg för steg

Vid kirurgisk borttagning av hudförändringar i Örebro träffar du vår specialistläkare. Under mötet kommer du att ha möjlighet att diskutera dina problem, få en grundlig utvärdering och lära dig mer om de behandlingsalternativ och få kostnadsförslag.

Inför proceduren görs noggranna förberedelser för att säkerställa en steril miljö och optimala förhållanden för framgångsrik borttagning. Detta kan handla om att rengöra området, applicera antiseptiska lösningar och förbereda all nödvändig utrustning.

Lokalbedövning administreras för att minimera smärta under proceduren. Det kirurgiska avlägsnandet av hudförändringar är i allmänhet inte smärtsamt på grund av administrering av lokalbedövning under proceduren. 

Den kirurgiska tekniken som används beror på typen och området för den hudförändring som behandlas. Eftervårdsinstruktioner kommer att tillhandahållas för att främja korrekt läkning och minimera komplikationer. Den kirurgiska tekniken som används för att ta bort hudskador beror på olika faktorer såsom storlek, plats och typ av hudförändring. Våra specialistläkare kommer att föreslå den mest lämpliga metoden för att uppnå optimala resultat.

Efter borttagningsproceduren är korrekt eftervård avgörande för att främja läkning och minimera komplikationer. Du kommer att få instruktioner om sårvård, medicinanvändning (om nödvändigt) och eventuella livsstilsförändringar som kan hjälpa till med återhämtning. Men visst obehag eller ömhet kan upplevas under återhämtningsperioden som en del av den naturliga läkningsprocessen. Återhämtningens varaktighet efter kirurgiskt avlägsnande av hudförändringar kan variera beroende på faktorer som storleken och vilken kroppsdel, såväl som individuella läkningsförmåga. I allmänhet kan de flesta patienter förvänta sig en fullständig återhämtning inom några veckor.

På vår klinik i Örebro erbjuder vi ett kostnadsfritt återbesök för att säkerställa ditt välmående efter behandlingen, bedöma resultatet och avlägsna eventuella stygnen från området.

ta bort hudförändringar örebro

Finns det risker och komplikationer?

Som med alla medicinska ingrepp finns det potentiella risker som kan inkludera infektion, blödning, ärrbildning och allergiska reaktioner på anestesi eller mediciner. Våra specialistläkare vidtar dock alla försiktighetsåtgärder för att minimera dessa risker och säkerställa en säker behandlingsupplevelse. Vi utför endast småkirurgi dvs tar endast bort förändringar som mäter mindre än 3-4 cm i storlek. 

Några vanliga typer av hudförändringar inkluderar:

a. Leverfläckar

Leverfläckar, även kända som åldersfläckar eller solfläckar, är platta solbrända eller bruna fläckar som vanligtvis uppträder på områden som utsätts för solen, såsom ansikte, händer, axlar och armar. Även om de vanligtvis är ofarliga, kan deras närvaro vara besvärande ur estetisk synvinkel.

b. Pigmenteringar

Pigmenteringar hänvisar till onormal färgning av huden orsakad av en överproduktion eller ojämn fördelning av melanin. Dessa kan visa sig som mörka fläckar eller oregelbunden pigmentering i vissa delar av kroppen.

c. Nevus

Nevus är en allmän term för alla typer av mullvad eller födelsemärke som dyker upp på huden. Medan de flesta mullvadar är ofarliga, kan vissa kräva läkarvård om de uppvisar ovanliga egenskaper eller genomgår förändringar i storlek, form eller färg.

d. Vårtor

Vårtor är små, grova utväxter som orsakas av humant papillomvirus (HPV). De kan förekomma på vilken del av kroppen som helst och kan variera i storlek och utseende. Även om vårtor i allmänhet är ofarliga, kan de vara fula och orsaka obehag.

e. Hudflikar

Hudflikar, även känd som skin tags eller acrochordon, fibroepiteliala polyper, är små, mjuka utväxter som hänger av huden. De är vanligtvis ofarliga men kan vara besvärande om de förekommer i områden som är utsatta för friktion eller irritation.

Vad kostar borttagning av hudförändringar?

Priset varierar beroende på förändringen, antal, storlek och börjar från 1500 kr. Som exempel borttagning av 1-3 stycken utstickande hudflikar kostar 1500 kr medans borttagning av ett nevus kostar 1800 – 3000 kr och två stycken kostar 3000 – 5500 kr beroende på storlek och vilken metod som används.  

Vem utför behandlingen?

Behandlingen utförs av specialistläkare Dr. Pärviz. Läs mer om oss.

Intresserad av att ta bort hudförändring?

Du kan gärna kontakta oss genom att antingen använda kontaktformuläret nedan eller support@relyonclinic.se. Det går även att bifoga bild på förändringen. Det går också boka en konsultation. Om du inte hittar passande tider kan vi hjälpa dig via mejl.

Fräsch lokal och perfekt läge centralt i Örebro. Dr Pärviz är noggrann & har utmärkt koll på ens tidigare besök och önskemål/mål. Flexibel och resultaten är så bra. Jag har stegvis kunnat få tillbaka ett piggare uttryck i ansiktet och känner mig nu som jag gör inuti även på utsidan.
Stina E.
Stina E.
" Väldigt nöjd! Jag har besökt många kliniker tidigare i andra städer jag bott i. Jag fick det mest professinella bemötandet och bästa resultatet här av deras läkare.Reser numera gärna från Stockholm för mina fortsatta behandlingar! 😊
Sabina A.
Sabina A.
Så fantastisk och duktig läkare. Snäll och förstående läkare som skapar trygghet för kunden. ❤️
Marie H.
Marie H.
Jag är supernöjd med resultatet och vill varmt rekommendera.
Nazim A.
Nazim A.
Vänlig bemötande och proffsig personql super nöjd 👍👌⭐
samira ibrahim R.
samira ibrahim R.
Bästa bemötande och kunnighet man kan få!Rekommenderas verkligen!
Marie H.
Marie H.
Bra bemötande, otroligt fint arbete, säkert kommer tillbaka ❤️
Ahmed Xujaale (Unique A.
Ahmed Xujaale (Unique A.
Bästa kliniken jag varit på 🙌🏻💯 Underbar personal! Riktigt bra priser och har otroligt hög kvalité på det dom gör. Naturligt och vackert resultat ✨ Kunde inte vara mer nöjd med mina nya ögonbryn! Efter microblading känner jag mig alltid fixad oavsett om jag precis är nyvaken, har badat i en pool eller har en vanlig dag på jobbet. Rekommenderar starkt! 😍
Hanna H.
Hanna H.
Super bra bemötande, och Raluca gjorde ett super bra jobb med mina ögonbryn, jätte nöjd!
Lovisa F.
Lovisa F.
Mycket trevligt bemötande och otroligt bra läkare som gick igenom steg för steg kände att jag var i trygga händer
Emilio T.
Emilio T.