Fillers - kvinna får läppförstoring i örebro

FILLERS

Hyaluronsyra är ett naturligt förekommande socker som finns hos alla. Det är ett material som är en beståndsdel i olika mjuka vävnader.

Hyaluronsyra finns i fillers som används inom plastikkirurgi och skönhet. Det används främst vid ansiktskonturering, läppförstoring och behandling av rynkor och ärr.

OM FILLERS

Behandlingen går snabbt, resultatet kommer omedelbart och återhämtningsperioden är kort. De vanligaste behandlingsområdena med fillers är ansikte, hals och händer. Resultatet ger ett fylligare, slätare och ungdomligare utseende.

RelyOn Beauty Clinic arbetar med flera olika varumärken av fillers såsom Juvederm, Restylane, Stylage och Zfill. De är alla baserade på hyaluronsyra och är icke-permanenta, vilket betyder att produkterna baseras på naturliga ämnen som kroppen klarar av att bryta ner. Vilken filler som används beror på vad som är mest lämpligt för just dina behov och dina individuella förutsättningar.

Inför behandling:
Du kommer att träffa vår certifierade och legitimerade läkare för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på den informationen rekommenderar vi sedan den behandling som är mest lämplig för just dig och går igenom fördelarna samt riskerna. Därefter tar vi ett gemensamt beslut om vad som ska utföras.

I samband med konsultationen går vi även igenom din hälsostatus. Generellt bör man undvika blodförtunnande läkemedel inför en injektionsbehandling med fillers. Är du gravid eller ammande avråder vi från behandling.

Efter konsultationen bokar vi in en tid för själva behandlingen.

Behandlingen:
Området som ska behandlas bedövas med lidocain salva och kylkudde för att göra behandlingen smärtfri och så behaglig som möjligt. Fillers injiceras på olika områden i ansiktet via en fin nål. Antalet stick, placeringen och djup beror på vilken typ av filler som används och vilket resultat man vill uppnå.

Efter behandlingen:
Du kommer att se resultat direkt efter behandling. Det är dock inte ovanligt att injektionsområdet kan bli lite rött och/eller svullet efteråt. Det är helt normalt. Om ett känsligt område i ansiktet behandlas och man har ökad tendens till blåmärken är det bra att vara förberedd på att det kan uppstå.

Hur länge svullnad, rödhet och eventuella blåmärken sitter i är väldigt individuellt och beror mycket på vilket område som är behandlat. Inom ett par dagar upp till en vecka skall det ha lagt sig i de flesta fall. När läpparna behandlas för första gången kan det vara aktuellt med en ny behandling inom en månad för ett varaktigt resultat. 

Det vi dock vill lyfta är att resultatet direkt efter en behandling inte ger det slutgiltiga resultatet.

Man ska undvika att ta på det behandlade området upp till sex timmar efter behandlingen. Efter den angivna tiden kan området försiktigt baddas med tvål och vatten och du kan även lägga på en lätt makeup vid behov. Man ska inte heller utsätta huden för extrem värme eller kyla tills eventuella svullnader och rodnad har lagt sig.

Är man intresserad av microneedling-behandlingar eller kemisk peeling ska man vänta två veckor efter en fillerbehandling. Detta är något som din legitimerade personal informerar mer om.

Resultaten är långvariga men inte permanenta och beror lite på vilken typ av behandling man fått samt vilket behandlingsområde det gäller. En behandling kan upprepas så ofta som du vill. De flesta väljer att få en uppföljande behandling inom 6 till 12 månader.

botox och fillers legitimerad läkare

Dr. Leith Ajob

Jag är ögonläkare med svensk läkarlegitimation där mitt yrke och specialitet kräver extra finess. Att vara lyhörd samt pedant och noggrann var en stor del till varför jag ville bli ögonläkare i första hand. Ögonen är ett av våra dyrbara sinnen som kräver enorm precision vid behandling. Jag ville ta den färdigheten vidare och bidra med min erfarenhet till skönhetsbranschen där jag kan nå ut till en större grupp av människor och hjälpa dem att uppfylla sina drömmar vilket är grunden till varför RelyOn Beauty Clinic skapades. Jag har fått utbildningar och innehar certifikat för samtliga estetiska behandlingar på kliniken. Jag vill att mina kunder ska känna sig trygga hos oss och få ta del av förmånen att bli behandlade direkt av en legitimerad läkare med en verksamhet registrerad hos IVO och försäkrad via Säker Klinik.