fbpx
kvinna som får dermapen - microneedling behandling

Dermapen - Microneedling

Hudföryngring och avslappning med Microneedling i Örebro

Microneedling – brukar också marknadsföras som Dermapen behandling. Behandlingen är en icke-invasiv, smärtfri och effektfull skönhetsbehandling. Önskar du föryngring, uppfräschning och glow till din hy eller vill du bli av med oönskade hudåkommmor och spänningar passar microneedling perfekt för dig.  Hos oss utförs behandlingen av en certifierad och legitimerad läkare till marknadens bästa priser.

Vanliga frågor

Hur fungerar Microneedling?

Microneedling – mikronålning (Dermapen behandling) utförs med ett instrument som har små sterila nålar på spetsen. De nålarna vibrerar fram och tillbaka och orsakar kontrollerade stickskador i huden. Beroende på vilken hudåkomma som behandlas eller vilket resultat som önskas kontrolerar behandlaren nålarnas hastighet och djup. Samtidigt används produkter såsom serum/hyaluronsyra som förs in i porerna för att boosta återhämtning av huden. Det hela gör att huden frisätter tillväxtfaktorer, kollagen och elastin vilket i sin tur bidrar till spänst, hudföryngring och uppfräschning. Mikronålning bidrar även till ökad blodcirkulation och avslappning i ansiktsmuskler därmed motverkar spänningar som en slags ansiktsmassage.

 

microneedling örebro dermapen ansikte före efter

Microneedling före och efter endast en behandling, utförd av Dr. Leith Ajob på RelyOn Beauty Clinic

 

Vad behandlar man med Microneedling?

Förutom att få lyster och föryngring kan man även behandla dessa åkommor framgångsrikt med dermapen

  • Fina linjer och rynkor
  • Stora porer
  • Oren hud och acne
  • Milier och keratosis pilares
  • Pigmenteringar
  • Ärr inklusive acneärr, kirurgiska ärr och brännskador
  • Hudbristningar
  • Muskelspänningar i ansiktet

 

Hur lång tid tar behandlingen?

Det beror på behandlingsområdet. Microneedling av hela ansiktet tar 30-40 minuter. Påläggning av ansiktsmask tar ytterligare 5-10 minuter. Om man önskar bedövningskräm innan ska man räkna med minst 20 minuter till. Vid första besök görs även en konsultation för en säker och individuell behandling.

 

Är behandlingen smärtsam?

För föryngring och uppfräschning brukar behandlaren välja djupet upp till 0,5 mm som är i princip smärtfri. För djupare behandlingar såsom ärr och bristningar kan en lokalbedövande kräm användas. De flesta kunder tycker ändå att microneedling är smärtfri och avstår från bedövningskräm.

 

Hur ser man ut efter Dermapen behandling?

Hur huden reagerar är individuellt och beror på hudtyp och hur djup behandling man har gjort. Man bör i alla fall räkna med lätt rodnad och svullnad upp till 1-2 dagar något som är bevis på att ansiktshyn är tillräckligt stimulerad. Vi använder en speciell mask för att minska rodnaden vilket gör att man kan återgå till normala aktiviteter efter behandling. Hos vissa kan det förekomma lätt flagnande/fjällning och viss torrhet efter några dagar vilket är övergående.

 

Hur många behandlingar ska man göra och med vilken intervall?

Det beror på vad man önskar för resultat och varför det görs. Djupare hudåkommor såsom ärr och rynkor kräver fler behandlingar än om man bara vill fräscha upp hyn och få glow. Vi rekommenderar att man gör minst 3 behandlingar med minst 4-6 veckor intervall.

 

När kan jag se ett resultat?

Det beror på vad för typ av hudproblem man söker för. Vanligtvis märks skillnad redan efter första behandlingen dvs redan ett par dagar efter behandlingen upplever man vanligtvis en ökad lyster samt en mer återfuktad hud. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter minst 3 behandlingar och sker smygande eftersom det tar upp till 12 månader för kollagenstimulansen och spänstökningen.

 

Hur länge håller resultat av Microneedling behandling?

Man får ett permanent resultat, däremot kan man inte förebygga det normala hudåldrandet.

 

Vad använder ni för produkter under behandlingen?

Just nu använder vi Jalupro Hyaluronsyra/Aminosyror eller PhiBright Serum eller Zfill Refresh.

 

Finns det några biverkningar?

Är man frisk och inte har några hudproblem som orsakar ovanlig läkningsreaktion så finns det inte några biverkningar. Vid behandlingen används hyaluronsyra för att förstärka återhämtning av huden. Är man allergisk mot produkter innehållande hylasuronsyra/aminosyror ska man upplysa behandlaren om det, något som brukar tillfrågas vid första besöket hos oss. Det är också viktigt att du tänker på hygien samt använder rätt hudvård efter behandlingen.

 

Att tänka på efter Microneedling

För bästa och säkraste resultat rekommenderar vi att ni

– Första timmarna – undviker att röra det behandlade området för att minska infektionsrisken
– Första 12 timmarna – undviker att rengöra det behandlade området samt inte använder smink eller brun-utan-sol för att inte påverka läkningen negativt
– Första 48 timmarna – undviker hård och svettig fysisk träning eller bastu/jacuzzi
– Första 5-7 dagarna – undviker vaxning, rakning eller färgning på området
– Skaffar dig rent örngott och nya handdukar
– Första månaderna – undviker UV exponering och använd alltid fullgott solskydd oavsett väderlek både för ett optimalt resultat samt för att undvika oönskade pigmenteringar

 

Hur snart efter Microneedling kan jag göra filler- eller botoxinjektioner?

Har man gjort en djupare dermapen behandling eller planerar att göra det så är det säkrare att vänta 2 veckor mellan behandlingarna. Vid ytlig microneedling brukar det räcka med 3-4 dagar förutsatt att rodnaden har lagt sig.

 

Hur mycket kostar Microneedling?

Det beror på storlek och djup av behandlingsområdet. Till exempel microneedling i hela ansiktet för lyster brukar kosta mellan 1500 – 2000 kr hos olika kliniker. Behandlar man ärr eller bristningar planeras minst 3 behandlingar med individuell prissättning. Hos oss på RelyOn Beauty Clinic erbjuder vi marknadens bästa priser och en säker behandling som utförs av legitimerad och certifierad läkare. Vi brukar dessutom ha ett paketerbjudande som brukar uppskattas mycket av våra kunder.

 

Finns det möjlighet till delbetalning?

Hos oss finns alltid Klarna som ett betalningsalternativ. Vid behandlingar som överstiger 10 000 kr i kostnad erbjuder vi även räntefri finansieringsmöjlighet via Medical Finance.

(Texten får inte användas i affärssyfte utan RelyOn Beauty Clinics tillstånd)