fbpx
botox behandling örebro

Botox/Vistabel

Behandla rynkor

Botox är en beprövad metod för rynkbehandling i ansiktet såsom rynkor i pannan, bekymmersrynkor (argrynkan/glabella), kråksparkar/skrattrynkor osv. Hos oss kan du räkna med en trygg och effektiv behandling som utförs av en legitimerad läkare. Konsultation och efterkontroll med touch-up är kostnadsfri.

Vanliga frågor

Vad är Botox?

Botox brukar också heta antirynktoxin och används som skönhetsbehandling mot rynkor i ansiktet såsom rynkor mellan ögonen (glabella, argrynka, bekymmersrynka), runt ögonen (kråksparkar, skrattrynkor) och i pannan (pannrynkor). Botoxbehandling ges även i medicinskt syfte bland annat mot överdriven svettning i armhålor eller i handflator (svettbehandling), och mot huvudvärk (migränbehandling). Medlet innehåller ett nervgift som heter Botulinum toxin som produceras av en bakterie C. Botulinum. Begreppet Botox® är egentligen ett produktnamn som tillverkas av irländska läkemedelsföretaget Allergan. Det andra produktnamnet heter Vistabel® som är begränsat till skönhetsbranschen.  Egentligen finns det ingen skillnad mellan Botox och Vistabel innehållsmässigt eftersom båda fungerar på exakt samma sätt och lika lång tid. Den är världens vanligaste medicinska estetiska behandlingsmedel som ingår i gruppen antirynk behandling. Behandling med botox är en säker skönhetsbehandling som ger dig ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut.

Hur fungerar det?

Rynkor uppkommer genom att vissa mimikmuskler i ansiktet regelbundet dras ihop. Nervgiftet blockerar nervsignalen från att nå de musklerna vilket i sin tur orsakar avslappning i mimikmusklerna och ger utslätning i huden ovanpå.

Botox bekymmersrynka arga rynkan före och efter

 Botox glabella (bekymmersrynka). Utförd av Dr. Leith Ajob på RelyOn Beauty Clinic i Örebro.

Hur utförs behandlingen? 

Medlet injiceras med en liten spruta in i muskeln. Innan proceduren kan man få lokal bedövning för att i möjligaste mån minska eventuell obehaglig känsla.

Är det farligt?

Doseringen och mängden av Botulinum toxin som ett skönhetspreparat är väldigt liten och därmed är det ofarligt för hälsan.

Vilka områden kan behandlas?

Utslätning av rynkor i ansiktet såsom:

– Glabella (argrynkan/bekymmersrynkan)
– Rynkor i pannan
– Kråksparkar (skrattrynkor)
– Rynkor runt munnen

För att uppnå ännu bättre resultat vid djupa rynkor samt att göra rynkor mycket mindre synliga, kan Botox kombineras med en annan ansiktsbehandling såsom plasma pen, fillers, microneedling vid olika behandlingstillfällen. På RelyOn Beauty Clinic får du som kunder en gratis konsultation där du får en helhetsbedömning av hudens behov och förslag på olika kombinationsbehandlingar för mycket förmånliga priser. Botulinum toxin kan även användas som svettbehandling mot överdriven svettning i armhålor och händer, mot migrän, mot spänningar i käkmuskler och i nackmuskler, mot tandgnissling och även för att utforma läppar så kallad lipflip.

När ska man börja med muskelavslappnande behandling?

Man kan även använda Botox som förebyggande behandling om man har benägenhet för att utveckla rynkor eller en mycket aktiv ansiktsmuskulatur. Effekten fungerar bäst i syfte att förebygga rynkornas uppkomst och därför är det bättre att man börjar med behandlingen tidigt redan vid 25 – 30 årsåldern.

Finns det några risker?

Som alla andra typer av injektionsbehandlingar i ansiktet finns risker som:

– Enstaka små blåmärken
– Små stickblödningar
– Lokal svullnad

Dessa tillfälliga problem är vanliga och helt övergående. Däremot om Botoxbehandling utförs i ovana händer eller av olegitimerade personer är det mer risk för lokala oönskade förlamningar och påverkan på stora ansiktsmuskler, till exempel att man får hängande ögonlock som kan pågå upp till 6 månader. Vi föreslår därför att kunderna inte utsätter sig för behandlingar som inte utförs av legitimerade och certifierade behandlare.
Hos oss på RelyOn Beauty Clinic i Örebro utförs injektionsbehandlingar av en legitimerad och certifierad läkare.

Vidare bör en skönhetsklinik alltid ha en legitimerad läkare kopplad till verksamheten och därmed möjlighet för att förskriva och inneha läkemedel mot allergiska reaktioner som eventuellt kan uppstå vid någon form av injektion. 

Vilka rynkor ska inte behandlas?

Man behöver inte använda Botulinum toxin för alla typer av rynkor. Har man exempelvis rynkor som nasolabialvecken (från näsan ned mot mungiporna) så är fillers en mer lämplig behandling. 

Vem ska inte få Botox?

Det finns några absoluta kontraindikationer, såsom tidigare allergisk reaktion mot Botulinum toxin, vissa muskelsjukdomar som till exempel Myastenia Gravis och om du tar vissa läkemedel och vid andra tillstånd som kan läsas mer om kontraindikationer om Botox på Fass. Vi avråder Botox under graviditet och rekommenderar försiktighet även under amning. Om du har en infektion vid det planerade injektionsstället ska behandlingen förskjutas tills denna läkt ut.

Finns det någon åldersgräns för behandling?

Det finns ingen övre åldersgräns för när man bör sluta med Botox behandling så länge man är frisk i övrigt från en del sjukdomar och inte använder blodförtunnande läkemedel.

Hur märks resultaten?

Genom den muskelavslappnande effekten slätas ut rynkorna inom en vecka samt förhindrar att det uppstår nya rynkor under en tid och ger ett fräscht och avslappnat utseende i ansiktet. Vissa rynkor försvinner även helt. Dessutom brukar personer med migränbesvär uppleva en positiv sidoeffekt av Botox som skönhetsbehandling.

När börjar effekten?

Effekten verkar omedelbart, men den märkbara effekten börjar blir synlig inom 1-2 veckor. Det krävs en bokad uppföljningstid där man går igenom resultatet och gör eventuella förändringar om så behövs. På RelyOn Beauty Clinic i Örebro ingår alltid efterkontroll och touch up i behandlingspriset utan extra kostnad.

Hur länge håller effekten?

Effekten sitter sedan i cirka 3 till 6 månader och man behöver därmed upprepa behandlingen för att bibehålla resultatet.

Att tänka på efter en Botox behandling

Dessa bör undvikas för bästa och säkraste resultat:

• Röra eller gnugga på det behandlade området i minst 4 timmar
• Utföra hård fysisk aktivitet på 2 dagar
• Duscha eller bada varmt på 24 timmar, eller basta inom en vecka
• Utföra kemisk peeling eller microneedling och liknande närmaste 2-3 veckorna
• Böja dig framåt längre stunder eller sova på mage i första 3 dagarna

Följs inte dessa rekommendationer kan effekten av behandlingen minska och även ibland leda till att medlet sprids till andra muskler.

Vad kostar en Botox behandling?

Behandlingen prissätts per antal behandlingsområden. Som exempel på ett område räknas; Kråksparkar eller panna eller bekymmersrynkan. Priset för 1 område ligger mellan 1500 kr upp till 3000 kr bland olika kliniker.

På RelyOn Beauty Clinic i Örebro får du som kund både hög kvalitet och en säker behandling samt även marknadens bästa priser. Du kan läsa mer om våra priser och aktuella erbjudanden. Välkommen att boka en behandling hos oss.

Finns det möjlighet till delbetalning?

Hos oss finns alltid Klarna som ett betalningsalternativ. Vid behandlingar som överstiger 10 000 kr i kostnad erbjuder vi även räntefri finansieringsmöjlighet via Medical Finance.

Var finns ni?

 

 

(Texten får inte användas i affärssyfte utan RelyOn Beauty Clinics tillstånd)
Trevlig och serviceinriktad personal som är väldigt måna om att kunden ska bli nöjd!
Lovisa S
Lovisa S
Super bra bemötande, och Raluca gjorde ett super bra jobb med mina ögonbryn, jätte nöjd!
Lovisa F.
Lovisa F.
Mycket trevligt bemötande och otroligt bra läkare som gick igenom steg för steg kände att jag var i trygga händer
Emilio T.
Emilio T.
Är väldigt nöjd!
Tina O.
Tina O.
Supertrevliga, jätteduktiga & bra priser. Kommer garanterat att komma tillbaka.
Jessica E.
Jessica E.
Fick ett proffsigt bemötande och genomgång. Supernöjd med mina nya läppar 🙂 Stort tack!
Felicia A.
Felicia A.
Bästa!!
Therese F.
Therese F.