Plasma Pen ögonlockslyft och rynkbehandling utan kirurgi

Vem kan få nytta av plasma pen ögonlockslyft?

Ögonen har en väldigt stor betydelse för oss både som ett av våra viktigaste organ men även att det är bland det första som fångar ens blick när man pratar med en person. Med åldern får ögonen ett tröttare utseende. Särskilt nu för tiden blir våra ögon påverkade med så mycket datorarbete och när vi spenderar flera timmar om dagen framför våra smartphones och surfplattor. En väldigt stor del av alla mina patienter jag träffar på ögonkliniken klagar på hängande ögonlock och önskar en ögonlocksoperation. Likaså undrar många om det finns något man kan göra åt påsarna och rynkorna under ögonen. Det här kan man åtgärda med en Plasma Pen behandling istället för kirurgi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RelyOn Beauty Clinic (@relyon_beauty_clinic)

Vad är Plasma Pen?

Plasmaljusbehandling med Plasma Pen är en typ av behandling inom Estetisk Dermatologi och Antiagevård. Det är en mycket effektiv huduppstramande och hudföryngrande behandling som reducerar rynkor och linjer, jämnar ut hudtonen (bra alternativ till botox och fillers) och erbjuder en icke kirurgisk blefaroplastik eller ögonlyft som det också kallas. Området runt ögonen är ett väldigt eftertraktat område att behandla.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RelyOn Beauty Clinic (@relyon_beauty_clinic)

Hur fungerar Plasma Pen?

Plasma finns naturligt på jorden i eldslågor, tekniska apparater och kan ses vid åska när joner och elektroplasma utvecklar blixtar. Artificiell plasma som i dessa typer av behandlingar kan genereras genom tillförsel av energi till luftens ioniserade gas och skapar då en gniststråle. Med en behandling med Plasma Pen använder man sig av dessa gniststrålar som vid behandling uppvisar resultat genom att hud stramar upp och drar cellerna närmare varandra.

Vilka områden kan man behandla?

Plasma Pen fungerar bäst mot slapp hud kring ögonen som hängande ögonlock (så kallad plasma pen ögonlockslyft), påsar under ögonen och ”hamsterpåsar” på hals och kinder. Man behandlar även rynkor och fina linjer samt övrig ojämn hy. Man kan även utnyttja uppstramningseffekten och framhäva naturliga skönheten såsom att få diskret förstoringseffekt på läppar så kallad ”permanent läppförstoring” eller ”plasma pen lipflip/liplift”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RelyOn Beauty Clinic (@relyon_beauty_clinic)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RelyOn Beauty Clinic (@relyon_beauty_clinic)

Efter endast ett behandlingstillfälle — huduppstramning med plasma pen mot rynkor runt ögonen (panda treatment). Utförd av ögonläkaren Dr. Leith Ajob på RelyOn Beauty Clinic.

Spelar det någon roll vem som utför behandlingen?

Det behövs en del kunskap för att kunna få så bra uppstramning som möjligt utan att orsaka permanenta skador på huden. Först och främst behöver man bedöma vilken typ av hud personen har. Därefter måste man kunna välja rätt energi och rätt exponeringstid. Det finns också skillnad bland olika plasma pen märken. Sist men inte minst är det säkrast att utföraren kan behandlingsområdets anatomi och fysiologi. En underbehandling ger inte ett övertygande resultat medans en överbehandling är något att undvika. Annars kan det uppstå biverkningar såsom torra ögon besvär. Således ska man inte tveka att anlita en kunnig person för bästa möjliga resultat.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RelyOn Beauty Clinic (@relyon_beauty_clinic)

Är plasma pen ögonlockslyft lika effektivt som en vanlig ögonlockskirurgi?

Man ska inte förvänta sig ett lika snabbt och stort resultat som man får utav en vanlig ögonlocksplastik. Dessutom kan plasma pen inte ersätta ögonlockskirurgin vid alla tillstånd. Med plasma pen syftar man att behandla hudöverskott och rynkor i ögonlocken genom att sätta igång en fibroblast-aktivering. Läkningsreaktionen pågår i flera månader därmed uppnås resultatet successivt samt oftast behövs det mer än ett behandlingstillfälle med 3 månaders mellanrum för ännu större effekt. Fördelen är dock att plasma pen kostar en tionde del av vad blefarosplastik kostar och man undviker eventuella komplikationer av en sådan operation. 

Gör plasma pen ont?

Utan lokal bedövning kan det göra ont. Man brukar använda lokal bedövande salva för en mer behaglig och smärtfri upplevelse. Vi har märkt att vanliga receptfria bedövningssalvor som säljs på apoteket inte brukar bedöva tillräckligt hos de flesta kunder varför vi på RelyOn Beauty Clinic använder starkare bedövningskräm för en trygg och säker effekt. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RelyOn Beauty Clinic (@relyon_beauty_clinic)

Utför ni plasma pen ögonlyft i Stockholm?

Behandlingen utförs på RelyOn Beauty Clinic som ligger centralt i Örebro. Det är inte så ovanligt att vi träffar kunder som reser från andra orter såsom Västerås, Karlstad och Stockholm. De uppskattar att kliniken ligger endast ett promenadsavstånd från Örebro Resecentrum. 

Vad kan man förvänta sig efter behandlingen?

Direkt efter behandlingen syns små brunaktiga prickar tydligt och viss rodnad samt svullnad kan även uppstå. Prickarna blir till torra små skorpor som faller av efter 5-10 dagar. Svullnad kan uppstå de första 2-5 dagarna som successivt lägger sig. Vill man dämpa svullnaden kan man använda kylblock eller köpa speciell kräm. Behandlar man ögon kan man få större svullnad runt ögonen de första 4 dagarna. Det kan även hända att en viss rodnad kan synas på huden i upp till 6 veckor efter plasmapen behandlingen. Det är ytterst viktigt att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor de tre första månaderna efter avslutad behandling för att undvika risk för hyperpigmentering bland annat. Vi bokar alltid återbesök cirka 3 månader efter behandlingen för att utvärdera resultatet. Komplettering och touch-up ingår utan extra kostnad.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RelyOn Beauty Clinic (@relyon_beauty_clinic)

Ni hittar övrig information om plasma pen behandling och priser här  och även kan läsa vidare om själva plasma pen behandlingen i en review artikel från år 2019 här.

Vi vill gärna veta läsarnas upplevelse om behandlingen och/eller om ni har några frågor. Så tveka inte att skriva kommentar i bloggen.

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

20% studentrabatt

Få 20% studentrabatt på skönhetsbehandlingar! Det kan vara tufft för ekonomin om man är student. Vi förstår dig! Vi vill därför bidra med att ge

Läs mer »

3 reaktioner på ”Plasma Pen ögonlockslyft och rynkbehandling utan kirurgi”

    1. Hej!
      Antalet behandlingstillfällen är beroende av hur mycket överflödig hud man ska behandla, vilket område det är, samt hur var och en individuellt återhämtar sig efter en behandling. Vid återbesök utvärderar vi resultat och ser därefter behovet av om man behöver fler behandlingstillfällen. Om behovet finns av fler behandlingstillfällen så sker detta till ett reducerat pris förstås. Du är mer än välkommen att boka en kostnadsfri konsultation för mer information.
      Mvh / Dr. Leith Ajob, RelyOn Beauty Clinic

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *