Plasma Pen ögonlockslyft och rynkbehandling utan kirurgi

Vem kan få nytta av plasma pen ögonlockslyft?

Ögonen har en väldigt stor betydelse för oss både som ett av våra viktigaste organ men även att det är bland det första som fångar ens blick när man pratar med en person. Med åldern får ögonen ett tröttare utseende. Särskilt nu för tiden blir våra ögon påverkade med så mycket datorarbete och när vi spenderar flera timmar om dagen framför våra smartphones och surfplattor.

En väldigt stor del av alla mina patienter jag träffar på ögonkliniken klagar på hängande ögonlock och önskar en ögonlocksoperation. Likaså undrar många om det finns något man kan göra åt påsarna och rynkorna under ögonen. Det här kan man åtgärda med en Plasma Pen behandling istället för kirurgi.

Vad är Plasma Pen?

Plasmaljusbehandling med Plasma Pen är en typ av behandling inom Estetisk Dermatologi och Antiagevård. Det är en mycket effektiv huduppstramande och hudföryngrande behandling som reducerar rynkor och linjer, jämnar ut hudtonen (bra alternativ till botox och fillers) och erbjuder en icke kirurgisk blefaroplastik eller ögonlyft som det också kallas. Området runt ögonen är ett väldigt eftertraktat område att behandla.

Hur fungerar Plasma Pen?

Plasma finns naturligt på jorden i eldslågor, tekniska apparater och kan ses vid åska när joner och elektroplasma utvecklar blixtar. Artificiell plasma som i dessa typer av behandlingar kan genereras genom tillförsel av energi till luftens ioniserade gas och skapar då en gniststråle. Med en behandling med Plasma Pen använder man sig av dessa gniststrålar som vid behandling uppvisar resultat genom att hud stramar upp och drar cellerna närmare varandra.

Vilka områden kan man behandla?

Plasma Pen fungerar bäst mot slapp hud kring ögonen som hängande ögonlock (så kallad plasma pen ögonlockslyft), påsar under ögonen och ”hamsterpåsar” på hals och kinder. Man behandlar även rynkor och fina linjer samt övrig ojämn hy.

Huduppstramning efter plasma pen behandling för påsar under ögonen.

Vad kan man förvänta sig efter behandlingen?

Direkt efter behandlingen syns små brunaktiga prickar tydligt och viss rodnad samt svullnad kan även uppstå. Prickarna blir till torra små skorpor som faller av efter 5-10 dagar. Svullnad kan uppstå de första 2-5 dagarna som successivt lägger sig. Vill man dämpa svullnaden kan man använda kylblock. Behandlar man ögon kan man få större svullnad runt ögonen de första 4 dagarna. Det kan även hända att en viss rodnad kan synas på huden i upp till 6 veckor efter plasmapen behandlingen. Det är ytterst viktigt att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor de tre första månaderna efter avslutad behandling för att undvika risk för hyperpigmentering bland annat.

Vi bokar alltid återbesök cirka 3 månader efter behandlingen för att utvärdera resultatet.

Ni hittar övrig information om plasma pen behandling och priser här för plasma pen ögonlockslyft på vår websida och även kan läsa vidare om själva plasma pen behandlingen i en review artikel från år 2019 här.

Vi vill gärna veta läsarnas upplevelse om behandlingen och/eller om ni har några frågor. Så tveka inte att skriva kommentar i bloggen.

/Dr. Leith Ajob, Ögonläkare – RelyOn Beauty Clinic

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

20% studentrabatt

Få 20% studentrabatt på skönhetsbehandlingar! Det kan vara tufft för ekonomin om man är student. Vi förstår dig! Vi vill därför bidra med att ge

Läs mer »

2 reaktioner på ”Plasma Pen ögonlockslyft och rynkbehandling utan kirurgi”

    1. Hej!
      Antalet behandlingstillfällen är beroende av hur mycket överflödig hud man ska behandla, vilket område det är, samt hur var och en individuellt återhämtar sig efter en behandling. Vid återbesök utvärderar vi resultat och ser därefter behovet av om man behöver fler behandlingstillfällen. Om behovet finns av fler behandlingstillfällen så sker detta till ett reducerat pris förstås. Du är mer än välkommen att boka en kostnadsfri konsultation för mer information.
      Mvh / Dr. Leith Ajob, RelyOn Beauty Clinic

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *