fbpx
hudvård antiaging med kemisk peeling

Kemisk peeling Örebro

Peelingar kan användas till att minska fina linjer och rynkor, ge jämnare hud, släta ut hudförändringar, minska porer och ärr, ge fastare och fräschare hud, stimulera hudens celler, bygga elastiska och kollagena fibrer och öka hudens kapacitet att behålla fukt.

OM KEMISK PEELING – AHA BEHANDLING

Vid en peeling tas döda hudceller bort vilket ökar cellförnyelsen i yttre hudskiktet epidermis. Dessutom stimuleras det djupare hudskiktet dermis så att mängden kollagen, elastin och hyaluronsyra ökar. Detta leder till en hy med ökad spänst, glans och lyster och möjliggör också att det blir lättare för antioxidanterna i den medicinska hudvården att penetrera ned i dermis där effekten av dessa ämnen tas upp.

För att göra en behandling med peeling startar vi med att du som kund bokar en konsultation hos oss. Vi går igenom peelingar närmare och vilka behov och önskemål vi kan erbjuda dig som kund.

Själva behandlingen genomförs genom att rätt peeling för dina behov appliceras på ansiktet. Behandlingen tar cirka 30 minuter och man kan med de lite mildare varianterna gå till jobbet som vanligt efter behandling. De starkare peelingarna kräver längre återhämtningstid vilket gör att de med fördel kan göras i samband med helg. För optimalt resultat av peelingbehandlingar rekommenderar vi att göra en kur på fyra behandlingar inom åtta veckor och sedan upprepa denna kur två gånger per år. Peelingar är alltså något man ska göra löpande och upprepande för optimalt långsiktigt resultat.